Kylpytynnyri mökille: kolme syytä, miksi valitsimme Drop Pisara -paljun

Mainos: Drop Design Pool.

Kun löimme mökkikaupat lukkoon vuodenvaihteessa, löimme samalla myös kättä päälle Jannen kanssa siitä, että uutta vuotta 2021 vaihdetaan paljussa mökillä. Paljuhankinta on siis ollut takaraivossa alusta asti, mutta kun hankintaan lopulta ryhdyttiin ihan tosissaan, valinta olikin yllättävän helppo.

Päivitys 9.8.2021: ihan uudeksi vuodeksi ei ehditty paljuun 😅 Palju korkattiin 7.8.2021. Kurkkaa fiilikset!

Heti projektin alusta asti on siis ollut selvää, että mökille hommataan jonkinlainen kylpytynnyri tai palju. Meillä ei itse asiassa ole mitenkään massiivista kokemusta paljuilusta. Olemme päässeet testaamaan puulämmitteisiä paljuja muutamaan otteeseen kavereiden takapihoilla. Viime joulua vietimme Himoksella, jonka vuokramökissä puolestaan oli heti valmis -poreallas. Ajatus lämpimästä altaasta on kuitenkin kuulunut mökkeilyn haavekuvaan ihan alusta asti. Kyllähän mökillä palju pitää olla!

Lähdimme sis vertailemaan eri vaihtoehtoja. Miten ja miksi päädyimme siihen, että meidän mökille oikea valinta on kaminalämmitteinen Drop?

Kuva: Drop Design Pool

1. Puulämmitteinen palju kuuluu mökille

Jouluna heti valmiissa porealtaassa lilluessamme totesimme, että onhan se vaan todella kätevä. Sen kun avaat kannen, ja kylpy on valmis!

Meillä on kuitenkin mökillä ihan järkyttävät määrät puuta, joita voidaan polttaa seuraavat vuosikymmenet. Mökille nyt vaan kuuluu myös tietynlainen puuhailu, kuten vaikkapa puusaunan lämmittäminen. Siksi sivuutimme lopulta aika nopeasti sen vaihtoehdon, että olisimme ottaneet mökille sähkölämmitteisen paljun tai porealtaan.

Lähdimme siis tutkailemaan, millaisia puulämmitteisiä vaihtoehtoja on markkinoilla paljusta, johon mahtuu 6-8 henkeä kerrallaan. Tuotemerkeistä Dropin lisäksi Kirami tulee vastaan joka paikassa, ja lisäksi pohdimme lasikuituista tee se itse -paljua, josta meidän kaveriperheellä on hyviä kokemuksia. Näitä siis lähdettiin vertailemaan.

2. Drop lupaa markkinoiden parhaan lämmitystehon

Tärkeä ominaisuus paljua valitessa on tietenkin se, miten nopeasti kylvystä pääsee nauttimaan. Luin hieman huvittuneena artikkeleita, joissa sanotaan että mökillä on niin paljon aikaa, että paljun lämmitykseen saa mennä vaikka neljä tuntia 😅 

Ehkä loma-aikoina näin, mutta kyllä oma visio on, että työviikko päättyy paljun lämpöön heti perjantaina. Meillä mökki on myös sellaisen etäisyyden päässä kotoa, että olisi kiva paljuilla myös keskellä viikkoa.

Siksi paljun kaminan lämmitysteholla on väliä. Drop lupaa paljulle kahden tunnin lämmitysajan. Kamina on 35 kW teholtaan, TSI-paljun tarjotessa 30 kW kaminaa ja Kiramin perusmallien osalta tehoksi kerrotaan 29 kW.

Kaminan teho ei kuitenkaan yksin ratkaise: myös altaan eristys sekä kansi vaikuttavat siihen, miten nopeasti palju lämpiää. Näin ostajan näkökulmasta onkin todella outoa, että suurin osa paljuista hinnoitellaan ja myydään ilman kantta! Kansi sekä mahdollinen valaistus pitää yleensä ostaa lisävarusteena. Dropilla sekä kansi että ledivalaistus kuuluvat hintaan, eli ei ainakaan tule yllätyksiä lisävarusteista.

3. Palkittua suomalaista designia

Myönnetään. Mietimme pitkään, miten tärkeää meille oikeastaan on paljun viimeistelty ulkonäkö. Onko se turhaa vai tarpeellista luksusta? 😅

Kierrettyäni yhden päivän asuntomessuilla erilaisia ulkoaltaiden vaihtoehtoja silmäillen varmistuin kuitenkin siitä, että tämä on hankinta, joka ei tule kaduttamaan. Viestittelimme Jannen kanssa messujen aikana: minulle ei enää mikään muu kelpaisi, kuin Drop 😂💧

Drop Pisaran ulkonäkö eroaa muista vaihtoehdoista aivan poikkeuksellisen paljon edukseen. Se on simppeli, kaunis ja moderni. Palju on saanut jo vuonna 2015 Vuoden designteko -tunnustuksen, enkä lainkaan ihmettele, miksi!

Suunnittelussa ollaan kiinnitetty erityistä huomiota käytettävyyteen ja ergonomiaan. Tämä näkyy mm. portaan muotoilussa: se on kauniistin integroitu altaaseen ja karhennettu, jotta altaaseen laskutuminen sujuu turvallisesti.

Dropin porras läheltä kuvattuna.

Palju tullaan upottamaan terassiin saunamökin eteen. Koska saunamökki tulee olemaan tyyliltään moderni ja talon väri on musta, ei siitä mihinkään pääse: saunamökki suorastaan huutaa rinnalleen tätä kaunista harmaata paljua.

Drop-altaat ovat kotimaista designia ja Suomessa suunniteltuja. Kaikki altaat ovat ulkoisesti samannäköisiä mallista riippumatta. Poreversiot valmistetaan Suomessa ja kaminalämmitteiset altaat Tallinnassa.

Kuva: Drop Design Pool, Vuolle. Meille tulee vastaava allas, mutta ilman poreita ja kaminalämmityksellä. Tässä kuvassa on paljon samaa fiilistä kuin meidän jyrkällä mökkitontilla!

Kiinnostaako paljun asennus ja ensimmäiset käyttökokemukset Drop Pisarasta?

Palju saapui jo tontillemme 🤩 Arvomme vielä paljun paikkaa — saattaa olla, että se löytää ensin väliaikaisen kodin, ennen kuin kaikki terassin perustustyöt saadaan tehtyä. Jännää nähdä, millaiseksi kokonaisuus lopulta muodostuu!

Mikäli haluat seurailla kuinka palju saapuu tontille ja miten se asennetaan, ota seurantaan Instagram-tilimme @suvilassa!

Kylpyhetkiä jo odottaen,

/ Henna