Saunamökin pohjapiirustus: tällainen mökki meille tulee!

Mainos: NewSauna. Olemme saaneet saunamökistä alennusta bloginäkyvyyttä vastaan.

Uudessa saunamökissämme on sisustettavaa 24 neliön verran. Tupa sekä makuuhuone. Ja tietenkin 7 m2 sauna. Millainen saunamökin pohjakuva on ja miltä julkisivukuvat näyttävät?

Kuten aiemmassa postauksessa kerroimme, päädyimme ottamaan saunamökin ja pihasaunan NewSauna-nimiseltä valmistajalta. Jos postaus on mennyt sinulta ohi, lue se tästä: Moderni saunamökki ja pihasauna haaveissa? Kokemuksia saunamökin ostamisesta.

Tämä kombo tuo meille mukavasti lisätilaa 35 m2 ”päämökin” sekä 7 m2 nukkuma-aitan lisäksi. Olemme suunnitelleet, että tästä saunamökistä tulee rento paikka hengailuun, yhdessäoloon, järvelle tuijotteluun… Meidän ”master bedroom” tulee myös sijoittumaan tähän rakennukseen.

Saunamökin pohjapiirustus on optimointia

NewSaunalla on mukavasti vakioitu mallisto, mutta tottakai tilaa räätälöinnille on. Koska vanha mökki on pieni ja säilytystilaa on rajallisesti, olemme pyrkineet miettimään seinäpinnat, ikkunoiden ja ovien paikat siten, että saamme mahdollisimman paljon ehjää seinäpintaa. Näin saamme tilaa lipastoille ja kaapeille. Ehkä mökkiin tulee myös minikeittiö! Isojen ikkunoiden ja lasiovien ansiosta tuvasta tulee valoisa.

Saunan ja saunamökin väliin jää terassi-/katosalue. Alkuperäisessä ehdotuksessa saunamökin ulko-ovi olisi ollut tässä välikössä, mutta korvasimme ensimmäisen pitkälle seinälle sijoittuvan ikkunan ovella. Näin saamme ehjän seinän saunan ovea vastapäätä naulakoita, takkapuiden säilytystä ja sen sellaista varten. Nyt ne saadaan kivasti sateelta suojaan.

Makuuhuoneen osalta mietimme tuplaikkunan ja oven välillä. Päädyimme oveen, jotta aikaisin heräävä voi mennä ulos kulkematta tuvan läpi, jossa voi olla väkeä nukkumassa. Näin myös ulkooven toiselle puolelle jää jonkin verran ehjää seinäpintaa lipastoa, naulakkoa tai muuta vastaavaa varten. Ja onhan toinen uloskäynti myös turvallisuutta lisäävä tekijä!

Alta näet sekä saunamökin ja saunan pohjapiirustuksen, että julkisivukuvat.

NewSaunan Saunamökki 247 meille räätälöidyllä pohjalla
Saunamökki 247 ulkoa.

Saunamökin tilankäyttö

Pohjapiirustuksesta voi olla vaikeaa hahmottaa, miten paljon tilaa saunamökissä oikeastaan on. Melkein vastaava toteutus antaa osviittaa. Kuvat on lainattu NewSaunalta, kiitos!

Esimerkki sisustetusta saunatuvasta. Meille tulee samanlainen takka 😍
Tässä saunamökissä on myös pieni keittiö.
NewSaunan 247-saunamökki sivusta kuvattuna.

Miten tämä sitten aiotaan sisustaa ja millainen saunasta tulee? Ja mitkä olivatkaan kustannukset? Näistä lisää seuraavissa postauksissa! 🤩

/ Henna

pssst. Blogi päivittyy vähän harvemmin — jos kaipaat tiiviimpää tahtia, ota meidän Insta-tili seurantaan! Kuulet nopeammin uusimmat käänteet!