Moderni mökki haaveissa: näin kesämökin remontti on edennyt puolessa vuodessa

Kesämökin remonttia on tehty nyt reilun puoli vuotta. Kaupat tehtiin vuoden 2019 viimeisinä päivinä, ja moderni kesämökki -projektimme on ollut siitä asti käynnissä. Mitä kaikkea on tapahtunut?

Tammikuussa käppäiltiin tontilla ja vedettiin väliaikaiset sähköt

Kun saimme mökkikaupat maaliin, olimme uuden edessä. Nyt meillä oli käsissä 70-luvun mökki, vinksallaan oleva makuuaitta ja käyttökelvoton sauna. Sekä umpimetsää yli neljä hehtaaria.

Tiesimme, että haluamme remontoida mökin moderniksi ja rakentaa tontille uuden pihasaunan, mutta miten, mitä ja mihin? Aloitimme tutustumisen uuteen paikkaamme vierailemalla mökillä usein, tehden samalla pieniä puuhia, joita talvikylmässä mökissä pystyi tekemään.

Ensimmäisenä vedimme meille naapuritontilta roikalla väliaikaiset sähköt. Naapurimökki on perheemme omistuksessa, ja siksi tämä järjestely onnistui kätevästi.

Tammikuussa vedettiin väliaikaiset sähköt

Helmikuussa tehtiin puukauppoja ja rakennettiin uusi tie tontille

Kesämökillämme ei oltu edellisten omistajien toimesta käväisty kuin korkeintaan kerran vuodessa. Koska tonttia ei oltu hoidettu, metsä oli päässyt ottamaan vallan. Edessä olisi uusien rakennusten rakentamista, joten heti alkuun lähdettiin selvittämään, miten tontilla olevista puista päästäisiin eroon. Vertailtuamme eri vaihtoehtoja puukauppojen tekemiseen, totesimme metsänhoitoyhdistyksen olevan paras vaihtoehto.

Tontille rakennettiin myös uusi tie. Vanha oli pehminnyt ja käyttökelvoton. Uusi tie on roimasti lyhyempi kuin edellinen, ja siihen on turvallisempaa ajaa.

Tontilta lähti kaikkiaan 800 kuutiota tukkipuuta. Vielä ennen syksyä tontilta tullaan siivoamaan tuulenkaatoja, ja risukkoa ja rankoja on siivottu edelleen koko kesän ajan. Tontti on vieläkin kuin pommin jäljiltä 😅 Tämä (iso) työmäärä tuli yllätyksenä.

”Muutama” tukki lähti tontilta

Maaliskuussa raivattiin ja lähdettiin kilpailuttamaan pihasaunaa ja saunamökkiä

Mökki siirtyi meille irtaimistoineen. Saimme perintönä mm. pari kuutiota vanhoja sanomalehtiä, vanhoja patjoja ja vaatteita sekä huonekaluja. Hankkiuduimme osasta romppeita eroon maaliskuun aikana. Onneksi oli säilytettävääkin, esimerkiksi pirttikalusto.

Alusta asti tiesimme, että tontille tullaan rakennuttamaan pihasauna ja jonkinlainen saunamökki. Lähdimme tutkailemaan eri vaihtoehtoja ja pohdimme, millaista tilaa oikeastaan tarvitsemme. Janne piirsi tontista asemasuunnitelman, koska sitä tarvittaisiin rakennuslupahakemukseen.

Huhtikuussa päästiin mökkiremontin kimppuun

Viimein ilmat alkoivat lämmetä siten, että pääsimme aloittamaan kunnolla mökin sisäremonttia. Suunnittelimme uuden keittiön. Purimme vanhan keittiön, poistimme vanhan laatoituksen, teimme keittiöön kattoremontin OSB-levyjä hyödyntäen ja tukimme turhia takan hormeja.

Huhtikuun lopulla pääsimme jo asentamaan uutta mökkikeittiötä.

Kesämökin keittiön asennus käynnissä

Toukokuussa jatkettiin keittiöremonttia ja maalattiin tuvan katto

Keittiöremontti jatkui toukokuussa asennuksen viimeistelyllä. Laatoitimme elämämme ensimmäistä kertaa mitään, eli mökkikeittiön seinän. Siitä tuli hieno!

Pääsimme myös tuvan puolelle. Maalasimme puna-vihreän katon valkoiseksi. Alle laitettiin MultiStopia ja päälle valkoista sisustusmaalia.

Päätimme, millaisen pihasaunan ja saunamökin hommaamme. Viimeistelimme sopimusta mökkitoimittajan kanssa ja neuvottelimme rahaa pankista 🤑

Kesämökin keittiö sai valkoisen laattaseinän

Kesäkuussa viimeisteltiin keittiötä ja vietettiin ensimmäinen yö mökillä

Keittiö saatiin lopullisia sähköjä ja vettä vaille valmiiksi. Väliaikaisella sähköllä ja kantovedellä pärjää juuri nyt mainiosti! Lattia sai vielä kauniin harmaan värin. Iloitsimme todella keittiön (melkein) valmistumisesta: siitä tuli visiomme mukainen modernin mökin pikkukeittiö.

Pääsimme myös viettämään (työntäyteistä) juhannusta mökillä ♥️ ja yövyimme Suvilassa ensimmäistä kertaa.

Saimme poikkeusluvan saunamökille, sillä sen pinta-ala ylittää muutamalla neliöllä kunnan vaatimukset.

View this post on Instagram

Ei kai ihminen muuta tarvitse juhannuksenviettoa varten kuin sängyt ja jääkaapin? 🤣 Vähän on vielä karu sisustus, mutta eiköhän tässä pari yötä uinuta. Ollaan siis menossa juhannuksena mökille ekaa kertaa yöksi, vaikka ”pari” olennaista juttua vielä puuttuu, kuten kunnolliset sähköt ja vesi. Olemista helpottaa meidän vanha mökki, joka on tämän uuden vieressä – siellä on sauna, keittiö ja huussi. Ja waari 😂 Oli kiva huomata, että runkopatjat mahtuu tupaan oikein hyvin näin kulmikkain. Paperilla näytti ahtaammalta. Tehdään tästä kulmasohvan tyyppinen lekottelupaikka. Sängynjalat odottaa asentamista ja muuten ajattelin pedata nämä pellavalla 🥰 Meidän tyttö inhoaa itikoita (kukapa ei), niin hommasin myös pari sängyn päälle laitettavaa verkkoa, jotka voi laittaa paikoilleen ja ottaa pois tarpeen mukaan. Jääkaappi kylmennetään väliaikaisella sähköllä (roikka tonttien välillä) ja viedään keittiöön vasta, kun siellä on pistorasiat seinässä. Varjellaan vastamaalattua keittiönlattiaa eikä raahailla kaappia ees taas. Mutta eikö ole söpö tämä meidän jääkaappi? 🖤 #suvilassa #suvila #mökkilyfe #mökkeily #mökki #mökkielämää #kesämökki #meidänmökki #mökkiblogi #sisutusblogi #remontti #remonttiblogi #mustamökki #summerhouse #cottage #hytte #hytteliv #sommarstuga #pirkanmaasisustaa #etenee #juhannus

A post shared by Suvilassa | moderni mökki (@suvilassa) on

Heinäkuussa oli mökin ulkomaalauksen, sähkötöiden ja nukkuma-aitan remontin aika

Heinäkuussa on oltu lomalla ja painettu remonttia eteenpäin ihan hulluna.

Kun sisätilat oli saatu johonkin vaiheeseen, olikin aika siirtyä mökin ulkokuoren kimppuun. Mökki on ollut ilman käsittelyä 30 vuotta, joten pintaa suojataksemme piti mökki maalata ulkoa. Valitsimme pintaan liuotinpohjaisen öljyn. Terassin katto päätettiin maalata valkoiseksi, ovet mustaksi ja lattia harmaaksi. Lattia odottaa vielä maalia.

Tontilla tönöttävä nukkuma-aitta pääsi myös remonttiin. Mökki tyhjennettiin, tuuletettiin ja sen sisäpinnat maalattiin. Aitta odottaa vielä suoristamista, lattiaa sekä ulkomaalausta 😅

Puuhommia eli rankojen ja ”klumppien” keräämistä on tehty kaikkien kesäkuukausien ajan. Tätä hommaa helpottamaan tontille haettiin mönkijä.

Lisäksi tontille kärrättiin huussikoppi, joka odottaa nyt sisämaalausta sekä pönttöä.

Janne on jatkanut sähkötöiden kimpussa: työlistalla on ollut mm. keskuksen asentamista ja johtojen vetämistä mökin alla ja sisällä.

Jossain vaiheessa meinasi jo iskeä remonttiväsymys, mutta parin päivän huili auttoi asiaa.

Niin juu, ja heinäkuussa olimme mökkikeittiön remontin ansiosta myös Ilta-Sanomissa! Jutut voit lukea näistä linkeistä:

Klumppeja riittää

Mitä mökkiremontissa tapahtuu seuraavaksi?

Kesälomat on käytetty ja on aika siirtyä arkitöiden pariin. Remonttia jatketaan kuitenkin vapaa-ajalla: rakennusten maalausta jatketaan, sähkövedot viimeistellään ja kaivautetaan sähkö- ja vesijohdolle kunnon ura tonttien välille. Mökin pintaremontti jatkuu makuuhuoneessa ja varastossa, josta tehdään polttavan wc:n sisältämä kunnon vessa. Lisäksi alamme valmistella pihasaunan ja saunamökin tuloa tontille: perustukset pitää tehdä ennen lokakuuta.

Ensi vuonna on aika rakentaa kulkuväyliä tontille: terasseja ja portaita. Laiturikin puuttuu vielä. Haaveissa siintää kesäkeittiö. Ja ja ja…

Hommia siis riittää, jopa vuosiksi eteenpäin, mutta onhan tämä vaan niin ihanaa: Suvilasta on jo nyt tullut meille hyvin rakas, omannäköinen paikka, jossa vietetään aikaa yhdessä 🖤🖤🖤

/ Henna

pssst. Blogi päivittyy vähän harvemmin — jos kaipaat tiiviimpää tahtia, ota meidän Insta-tili seurantaan! Kuulet nopeammin uusimmat käänteet!

pssst2. Blogia voit seurata myös Bloglovinin kautta!

Remppacrew
Mökkikeittiö 🖤