Mökkeilyn hinta – paljonko kesämökki ja kesämökin remontti maksaa?

Kesämökki pienen ja puhtaan järven rannalla, vajaan tunnin matkan päässä Tampereelta. Miten paljon kesämökki maksaa Pirkanmaalla? Ja kuinka paljon rahaa pitäisi varata remonttiin?

❗️ Huom! Artikkeli päivittyy sitä mukaa, kun mökin remontointi etenee. Ensimmäinen versio artikkelista on julkaistu 27.1.2020. Artikkelia on viimeksi päivitetty 18.8.2020. ❗️

Sanotaan se suoraan: meillä kävi hitonmoinen tuuri kesämökkihankinnan kanssa. Suvilan kesämökkitontti sisältää 4,5 hehtaaria metsää, parisataa metriä rantaviivaa ja kaksi rakennusta, joista saa remontoimalla varmasti mainiot. Moderni mökki oli haaveissa, ja sen toteuttamiseen on hyvä aihio! Tontilla on myös varastorakennuksia, sekä purkukuntoinen sauna.

Maksoimme kokonaisuudesta vähemmän, kuin mitä tontilla olevan puuston arvo on, vaikka tukkipuun hinta oli metsää myydessä hieman alhaalla. Miten tässä näin kävi?

Remontoitava kesämökki Pirkanmaalla maksaa kymmeniä tuhansia

Hankittu tontti on rajanaapuri kesämökkitontille, joka on ollut perheellämme jo vuosikymmeniä. Nyt ostetut lisähehtaarit olivat ennen yhteisomistuksessa, ja koska elämä, tällä tontilla ei ole entisten omistajien toimesta käväisty kuin ehkä kerran kolmessa vuodessa. Jos sitäkään. Kun sitten kimppaomistuksen toinen osapuoli siirtyi ajasta ikuisuuteen, tarjottiin meille ensin mahdollisuutta hankkia tontista puolet. Sen jälkeen päästiin neuvottelemaan lopuista. Ja tässä sitä ollaan.

Etuovi.comista googlaamalla selviää, että vastaavien kesäpaikkojen hinta pyörii 60 000 – 90 000 euron kieppeissä. Suvilan mökkitontilla ei ole vielä vettä tai sähköä – mutta nämä saadaan vedettyä viereiseltä tontilta.

Remontoitava mökki pienen järven rannalla maksaa Pirkanmaalla ainakin 60-90 000 euroa.

Tähän hintaan ei välttämättä vielä saa sähkö- ja vesiliittymää.

Kesämökin maalaus odottaa kesää – Suvilassa-mökkiblogi
Lähtötilanne. Tämän jälkeen on päästy mökin maalauspuuhiin.

Kesämökin remontointi moderniksi vaatii budjettia

Vaikka saatiin kesämökki (tai tontti) halvalla, jatkossa kustannuksia toki kertyy. Rahaa menee ainakin seuraaviin:

Emme remontoi tarkkaan budjettiin perustuen, mutta tiedämme, että tähän palaa rahaa useampi kymppitonni johtuen saunamökin ja pihasaunan rakennuttamisesta. Paljon pyritään kuitenkin tekemään itse ja sisustuksen periaatteena tulee olemaan, että uutena ei osteta kuin ihan pakolliset.

Mökin sauna pitää rakentaa uudelleen - Suvilassa-mökkiblogi
Tässä mökkisaunassa ei enää saunota.

Eli vaikka tontti saatiin hyvään hintaan, pitää jatkossa laittaa euroja riviin. Kerromme avoimesti mökin remontoinnin kustannuksista sitä mukaa, kun kuluja kertyy. Löydät kirjoitukset tästä postauksesta sekä tunnisteella Mökkiremontin budjetti.

/ Henna

pssst. Otathan myös meidän Insta-tilin seurantaan, niin kuulet nopeammin uusimmat käänteet!

2 thoughts on “Mökkeilyn hinta – paljonko kesämökki ja kesämökin remontti maksaa?

Comments are closed